Onderhoud

Onderhoudsbeurt fiets: Wat kun je verwachten?

Met een fiets onderhoudsbeurt blijft je fiets in topconditie en dat voel je. We helpen je zo om lekker te blijven fietsen. En niet onbelangrijk, je behoudt daarmee ook de fabrieksgarantie van je fiets. Tijdens de onderhoudsbeurt voor je fiets checken we belangrijke controlepunten. Denk hierbij aan:

Bandenspanning fiets

Fietsbanden moeten goed op spanning zijn. Op de zijkant van de fietsband staat hoe hard de band mag zijn en dat gaan we controleren. Ook kijken we of ze niet te droog zijn en kunnen gaan scheuren. Want dan zal je de fietsband binnen niet al te lange tijd moeten vervangen.

Stuurinrichting en balhoofd van de fiets

Er wordt gekeken of het fietsstuur nog goed vast zit en recht staat. En of er geen speling zit op het balhoofd. Alles wordt weer goed vastgezet. 

Naven, assen, bouten en moeren

Wielmoeren, crankbouten, naven en assen worden nagelopen en weer even stevig aangedraaid. 

Remmen fiets

Voor ieders veiligheid is het belangrijk dat je fietsremmen goed werken. Er wordt gekeken of de fietsremmen naar behoren werken en weer opnieuw afgesteld.

Fiets onderhoud aan versnellingen en lagers

De afstelling van de fietsversnelling wordt gecontroleerd en zo nodig weer afgesteld. Tandwielen worden ook weer even gesmeerd voor een soepele schakeling.

Fietsketting- en kabelspanning

Is de fietsketting nog wel goed op spanning? Nee, dan spannen we de fiets ketting weer even op. En om te voorkomen dat de feitsketting uitdroogt, smeren we deze en de kabels weer goed in.

Spaakspanning

De spaakspanning wordt nagelopen en de slappe fietsspaken worden nagetrokken. Ook wordt gekeken of het wiel helemaal recht staat en geen slag vertoond.

Fietsverlichting

De fietsverlichting wordt gecontroleerd. Een kapotte fietslamp en batterijen worden vervangen in overleg. We vervangen nooit iets zonder overleg omdat hier kosten aan verbonden kunnen zijn.

Daarnaast worden er een aantal standaard werkzaamheden uitgevoerd, zoals het smeren van de fietsketting en andere draaiende onderdelen.

Onderhoudsbeurt elektrische fiets: Wat kun je verwachten?

Het elektrische fiets onderhoud is gelijk aan het fiets onderhoud hierboven alleen komt daar nog de check op de E-bike software en fietsaccu bij.

E-bike Software & Fietsaccu onderhoud

De software van je e-bike systeem moet regelmatig geupdate worden. We leggen je systeem aan de computer en werken hem weer helemaal bij.


Terug
Deel het met uw vrienden!

Openingstijden

Maandag:  Gesloten
Dinsdag:  9:00-12:30, 13:00-17:30
Woensdag:  9:00-12:30, 13:00-17:30
Donderdag:  9:00-12:30, 13:00-17:30
Vrijdag:  9:00-12:30, 13:00-17:30
Zaterdag:  9:30 - 14:00
Zondag:  Gesloten
 
Wij zijn dinsdag t/m vrijdag tussen de middag van 12:30 tot 13:00 uur gesloten i.v.m. lunchpauze

Afwijkende dagen
29 juli t/m 10 augustus 2024 (Zomervakantie):   Gesloten


Contactgegevens